“46 Bini Aşkın Eczacı Sorunlarına Kalıcı Çözüm İstiyor”

“46 Bini Aşkın Eczacı Sorunlarına Kalıcı Çözüm İstiyor”

Türk Eczacılar Birliği’nin 16 Ekim’de Ankara’da yapacağı ‘Büyük Eczacı Mitingi’ öncesi açıklama yapan 19. Bölge Tekirdağ Eczacı Odası Başkanı Tolga M. Çetinkaya, yaptığı açıklama da, “Uğradığımız haksızlıklara hep birlikte “Dur” diyeceğiz” dedi.

Türk Eczacılar Birliği’nin 16 Ekim’de Ankara’da yapacağı ‘Büyük Eczacı Mitingi’ öncesi 19. Bölge Tekirdağ Eczacı Odası basın toplantısı düzenledi.
Basın toplantısında konuşan 19. Bölge Tekirdağ Eczacı Odası Başkanı Tolga M. Çetinkaya, eczacıların uğradığı haksızlıklara dur demek için Ankara’da toplanacaklarını söyledi.
Eczacıların sağlık hizmetlerinde en ön saflarında yer aldığına dikkat çeken Çetkinkaya, şunları kaydetti; 2,5 yıllık bir pandemi döneminin en zor kısmını arkamızda bırakmış olduğumuzu düşünüyoruz. Başta ülkemizde önemsenmeyen, sonrasında felaket haline dönüşen Covid- 19’un etkilerini yavaş yavaş silmeye çalışıyorlar. Bu sıkıntılı dönemde bile en ön saflarda yer alan eczacılar bundan sonra da sağlık hizmetinde en önde yer alacaktır. Sırası gelmişken Pandemi sürecinde kaybettiğimiz 77 meslektaşımız ve 24 eczane çalışanımıza da rahmet diliyorum. Yıllarca ‘Eczacınız En Yakın Sağlık Danışmanınızda dedik durduk. Geldiğimiz nokta gösterdi ki az bile söylemişiz. Sahada eczanelere gelen herkese her şartta hizmeti aksatmadan, kısıtlamadan, yoksun bırakmadan verdik. Hastanelerde meslektaşlarımız, covid pozitif hastalara birer birer ilaç dağıttı, yoğun mesai harcadılar, gündüz demedik, gece demedik. Çok anlattık, çok yazdık, çok görüşmeler yaptık ama kimse bizim sesimizi duymadı. Mesleğimiz, meslektaşlarımız yok sayıldı, bir teşekkür bir bayram tebriği çok görüldü.”
“Sağlık telafisi olmayan tek olgudur”
Sağlığın önemine de vurgu yapan Çetinkaya, sözlerini şöyle sürdürdü;” Gerek sizler gerekse sosyal medya aracılığı ile sesimizi, çukura düşen mesleğimizi ayağa kaldırabilmek için ta çukurun dibinden çığlıklarımızı duyurmaya çalıştık. Sağlık telafisi olmayan tek olgudur. Sosyal devletlerin olmazsa olmazı, halkın en Önemli ihtiyacı sağlık hizmetidir. Unutulmamalıdır ki Eczane birinci basamak sağlık hizmeti sunucusudur. Bunu bedava maske dağıttırırken, aşı dağıttırırken bil kullan, sonra da harca kenara at. Sağlık politikaları iyileşiyor her hizmet ön plana çıkıyor derken bugün geldiğimiz noktada mesleğimiz;
– İlaç yokları ile uğraşıyor ve hastalarımıza ihtiyaçları olan ilaçları temin edip ulaştıramıyoruz. Bir dağ köyü ya da bir ilçe de değil tam da başkentlerin ortasında…
– İlaç almak için eczanelerimize gelen özellikle kronik rahatsızlık ile uğraşan hastalara ilaç bulamamanın yanı sıra bir de ilaçları-alabilmeleri için ödemeleri gereken ceplerini yakan fiyat farklarını söylemekten utanıyoruz artık, bir tansiyon ilacına devlet 39,63TL öderken vatandaş 33,69TL, bir diğerinde 21,48TL öderken vatandaş 18,10TL, en basit bir ateş düşürücü şuruba devlet 19,55TL öderken vatandaşın cebinden çıkan rakam 21,09TL,
– Sağlık uygulama tebliği ile her geçen gün ödenmeyen ilaçların sayısının arttırılmasına,

Stratejik personel olarak hizmet veren Kamuda çalışan eczacıları hiçe sayan hakkaniyet ilkesini çiğneyen ve çalışma barışını bozan ek ödeme yönetmeliğini ve özlük haklarını vermeyen,
Plansızca, altyapı ve akademik yapıları tamamlanmamış fakültelerin açılmasına.
Eczacıları baremlerin arasına sıkıştırıp, güncellenmeyen ve her geçen gün geriye iten bir ekonomik darboğaza sokan,
En kötüsü de mesleğimizi değersizleştirme ve yok sayma çabalarına
DUR DE’me zamanı.
Mesleğimiz,
Hastalarımız,
Meslektaşlarımız için Ayaktayız.
16 Ekim’de sesimizi duymayanlara sesimizi duyurmaya, Yarına onurlu bir meslek bırakmaya, Haksızlıklara Dur De’meye gidiyoruz.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.