ERGENE NEHRİ İÇİN SİYASİ İRADE GÖSTERME VAKTİ GELDİ DE GEÇİYOR BİLE

ERGENE NEHRİ İÇİN SİYASİ İRADE GÖSTERME VAKTİ GELDİ DE GEÇİYOR BİLE

Deva Partisi Çorlu İlçe Başkanı Görkem Karakaş, Tekirdağ milletvekili Cem Avşar’ın TBMM’de bu güne kadar verdiği soru önergelerinin büyük çoğunluğunun cevapsız bırakıldığını belirterek ayrıca  Ergene Nehri için ortak öneride bulundu

Deva Partisi Çorlu İlçe Başkanı Görkem Karakaş, gazetemize yaptığı açıklamada , “Dostlar mecliste görsün edasıyla önemli olan soru önergesi vermek değil. Bu soru önergesinin takibini yapıp ne kadar gerçekçi ve realist bir cevapla sonuca vardığını görmektir. Fakat ülkemizde ne yazık ki baktığımızda bu durum hiç gerçekçi ve realist bir yapı söz konusu değildir.  dedi.

Karakaş daha sonra sözlerine şöyle devam etti. “DEVA Partisi Tekirdağ milletvekilimiz Cem Avşar bu güne kadar 45 soru önergesi vermiş bulunmaktadır. Fakat hükümet bölgemizde 8 vekil olduğunu varsayarsak bölgemizde 85.000 kişinin temsilcisi olan bir vekilin 22 tane soru önergesini cevaplamaya bile gerek görmemiştir. Bunlardan 8 tanesini ise yasal süreç geçtikten sonra sadece 2 tanesini ise zamanında cevaplayarak lutüf etmiştir.

Bu rakamlardan bile iktidarın bölgemizde ki 85.000 kişinin sözünü ne kadar dikkate alıp samimi olduğunu görebiliriz. Eminim ki diğer muhalefet partisi vekillerinin bölgemiz için yapmış olduğu çalışmalar incelendiğinde bir fark olmadığı gözlemlenecektir. Hükümet’in vatandaşın derdi ile dertlenmediği ve insanların dertlerinden ne kadar uzak olduğu rakamlarda gayet ortadadır.” Diyerek Karakaş sözlerini şöyle sürdürdü.

ARTIK VATANDAŞIMIZIN CANINA TAK ETMİŞTİR

Bunlardan iki tanesi var ki çok önemli soru önergeleridir. Artık bölgemizdeki vatandaşın canına tak etmiştir. Vatandaşlarımızın her geçen gün yaşamakta zorluk çektiği sağlık problemleri ile karşı karşıya olduğu yıllardır bir türlü çözüme kavuşamayan Ergene nehri ve koku problemidir. Bu konu ile ilgili soru önergelerinden birine yasal süreç sonrası cevap vermek için cevap verilmiştir. Bir diğerine ise hala cevap verilmeye bile tenezzül edilmemiştir. Şimdi bölge vatandaşımız kendisini temsil etmesi için sekiz adet milletvekilini meclise göndermiştir. Bu vekiller ise dört ayrı siyasi partiden oluşmaktadır. Madem iktidar ve ana muhalefet partisi ve diğer muhalefet partileri bu konuda samimi ve bizimle aynı fikirdeler. Kendilerini vatandaşımızın sokaklarda yaptığı eylemlerde ve imza kampanyalarında görüyoruz. Vatandaşı eylem yaptırıp sokaklara dökmek yerine çağrımızdır.

ERGENE İÇİN ORTAK ÇEVRE KOMİSYONU KURALIM

Buyrun bölgemizde öncelikli olarak ortak bir çevre komisyonu kurarak sorunları ve çözümleri içeren bir basın bildirisi hazırlayalım. Sonrasında kısa süre içerisinde siyasi parti ayrımı yapmaksızın Belediye başkanlarımız, İl başkanlarımız ve İlçe başkanları olarak bölgemizin sekiz milletvekili eşliğinde T.B.M.M çatısı altında gerekli basın açıklamasını yerel ve tüm ulusal basına yaparak bu konuda ne kadar ciddi olduğumuzu gösterelim. Ki bölgemizde daha önce bunun bir benzeri yaşanmıştır. Karamehmet’te 2.743.605,95 metrekarelik bir arazinin üzerine kurulacak olan tesis için siyasi parti farkı gözetmeksizin 12 belediye başkanının bir araya gelerek gösterdiği siyasi iradeyi şimdi’ de Ergene nehri için tüm siyasi partiler el ele vererek yapmak zorundayız. Bu gelecek nesillere borcumuzdur. Yoksa bu işin ne yazık ki artık daha sonrası kalmamıştır.” Diyerek sözlerini noktaladı.

HABER : Yasemin UYAN

 

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.