Ödüllerle Taçlanmaya Devam Ediyor
Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Altın Karınca Belediyecilik Yarışmasında, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, “Yaşadığım Alanlar ve Kültürel Mirasım Depreme Hazır” projesiyle birincilik ödülüne layık görüldü.
Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğu gerçeğinden hareketle halkın can ve mal güvenliğini korumak amacıyla kurulduğu 2014 yılından bu yana etkin çalışmalar yürüten Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Marmara Belediyeler Birliği tarafından bu yıl 9’uncusu düzenlenen ve üye belediyelerin projelerinin değerlendirildiği Altın Karınca Belediyecilik yarışmasında, Büyükşehir Belediyesi Afet Yönetimi kategorisinde birinci oldu.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı’nın “Yaşadığım Alanlar ve Kültürel Mirasım Depreme Hazır” projesi, Afet Yönetimi kategorisinde ele alındı. Farklı kategorilerde toplam 381 belediyecilik projesinin incelendiği yarışmada Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin projesi afet yönetimi kategorisinde birincilik ödülü almaya hak kazandı.
İstanbul’da faaliyet gösteren bir otelde gerçekleştirilen ödül töreninde, Altın Karınca Ödülünü Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi adına Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Sevim Avcı Yener, Marmara Belediyeler Birliği yetkililerinden aldı.
Başkan Albayrak: “Hizmetlerimizin Ödüllerle Taçlanması Bizleri Gururlandırıyor”
Konu hakkında bir açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “İnsan odaklı bir anlayışla büyük ailemiz olarak gördüğümüz Tekirdağ halkına hizmet vermeyi sürdürüyoruz. 11 ilçemizde devam ettiğimiz çalışmalarımızın ödüllerle taçlandırılması bizleri gururlandırıyor. “Yaşadığım Alanlar ve Kültürel Mirasım Depreme Hazır” adlı projemiz Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Altın Karınca Belediyecilik yarışmasında afet yönetimi kategorisinde birinciliğe layık görüldü. Ödüle layık görülen projemizde emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımı tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.
“Yaşadığım Alanlar ve Kültürel Mirasım Depreme Hazır Projesi”
Yaşadığım Alanlar ve Kültürel Mirasım Depreme Hazır projesi, etnografya ve arkeoloji müzelerinde sergilenen tarihi eserlerin, olası depremlerde zarar görme ihtimaline karşı sergilendikleri ortamda sabitlenerek koruma altına alınmasını, Deprem Simülasyon Tırı aracılığıyla vatandaşlara deprem anında ve sonrasında neler yapılması gerektiği konusunda uygulamalı eğitim verilmesini kapsıyor.