Kolluk Gözetimi Komisyonu Programı Yapıldı

Kolluk Gözetimi Komisyonu Programı Yapıldı

Vali Aziz Yıldırım, kolluk gözetim ile ilgili toplumsal farkındalığı yükseltmek görevli personele rehberlik etmek, konu ile ilgili mesleki bilgi ve becerileri paylaşmak ve uygulamada birliktelik sağlamak amacıyla düzenlenen Kolluk Gözetimi Komisyonu Kamu Farkındalığının Artırılması Programı’na katıldı.
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Mülkiye Teştiş Kurulu Başkanı Komisyon Üyesi Vali İbrahim Akın, Hukuk Hizmetleri Genel Müdür V. Komisyon Üyesi Vali Harun Sarıfakıoğlu, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Vali Yardımcıları Murat Eren, Osman Abdullah Günaydın, Kaan Peker, Asalet Karabulut, ilçe kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ahmet Çetin, Mülkiye Teftiş Kurulu Başkan Yardımcıları, mülkiye başmüfettişleri, İl İdare Kurulu Müdürü Selami Evli, Polis Memurları, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Personelleri katıldı.
Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından başladı.
Ardından bir konuşma yapan Mülkiye Teştiş Kurulu Başkanı Komisyon Üyesi Vali İbrahim Akın: “2019 yılında da Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından yapılan atamalarla komisyonumuz faaliyetine başladı. Kolluk gözetim Komisyonu kurulması ile amaçlanan ülke genelinde emniyet jandarma ve Sahil Güvenlik personelinin işlediği iddia edilen suç eylem veya tutumları hakkında yapılan ihbar ve şikayetleri Merkezi bir sistemde kayıt altına almak bu konuda idari merciiler tarafından yapılan soruşturmaları hızlı ve etkin bir şekilde sonuçlandırılmasını sağlamak bütün bu süreçleri bir mekanizma vasıtasıyla izleyebilmektir. Komisyon bakanlık bünyesinde bağımsız ve sürekli bir kurul olarak konuşturulmuştur.
Ardından konuşan Vali Yıldırım; “Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı personelinden oluşan kolluk personeli olarak tanımlanan görevlilere, diğer kamu görevlilerinden farklı olarak kişi hak ve özgürlüklerine müdahale niteliği taşıyan durdurma, yakalama, arama, iletişimin izlenmesi gibi özel yetkiler verilmiştir. İnsan haklarının ve özgürlüklerin korunması ve demokratik hakların geliştirilmesi için bu alanlara müdahale yetkisi bulunan kolluk güçlerinin kontrolü ve denetimi önem arz etmektedir.
Kolluk güçlerinin kontrolü ve denetimlerinin özenle takibinin yapılabilmesi amacıyla demokratik ve şeffaf yönetimin bir gereği olarak; kolluk görevlilerinin işledikleri iddia edilen suçlardan veya disiplin cezasını gerektiren eylem, tutum veya davranışlarından dolayı, idari merciler tarafından yapılan veya yapılması gereken iş ve işlemlerin merkezi bir ortamda kayıt altına alınması, izlenmesi ve sonuçlandırılması amacıyla yeni bir sistem oluşturulmuştur..” dedi.
Ardından soru-cevap ve değerlendirme kısmında katılımcılar soru sordular ve görüşlerini ifade ettiler.
Program, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Konservatuarı hocalarını sunduğu konser ile devam etti.
Günün anısına hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından program sona erdi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.