ERGENE’NİN ADI NEHİR DEĞİL ZEHİR OLDU

ERGENE’NİN ADI NEHİR DEĞİL ZEHİR OLDU

Türkiye Kent Konseyleri Platformu Dönem Başkanı Hülya Perin; “Ergene’nin Adı Nehir Değil Zehir Oldu”

Çorlu Kent Konseyi Başkanı ve,Türkiye Kent Konseyleri Dönem Başkanı Hülya Perin,dönem başkanı olarak gündeme çok hızlı bir giriş yaptı.Çevre Platformu Başkanı Murat Sevgi ile hazırladıkları Çorlu sanayi kirliliği ve Ergene nehrinin zehir akan görüntüsünün yer aldığı tanıtım videosu ile gündeme damgasını vuran Perin, Türkiye’nin farklı siyasi görüşlere sahip kent konseyi başkanlarıyla birlikte ergene kirliliği ile ilgili bir basın açıklaması gerçekleştirdi.Hülya Perin,Türkiye Kent,Konseyleri Platformu dönem başkanı olarak yapmış olduğu açıklamada, “Çorlu bir sanayi başkentidir ve Muratlı, Lüleburgaz, Ergene, Çerkezköy, Saray, Kapaklı ve Marmara Ereğlisi ile çevrili bir sanayileşme öbeğinin merkezinde yer almaktadır.Trakya ekonomisinin katma değer olarak en yüksek işletmeleri bu öbekte toplanmış durumdadır.
Bu kadar büyük ekonomi, iş gücü ticaret, hızlı yapılaşma ve hareketliliğin bedellerinden en büyüğü ise kirlilik olmuştur.
Katısı, sıvısı, gazı her türlü atığın, her türlü kaynaktan kontrolsüzce bırakıldığı topraklar, su kaynakları ve hava yoluyla yayılan zehir her yerimizi kuşatmış durumdadır.Sanayisi ile şehirleri ile yoğunluğu ile bu büyük cüssenin varlığı Trakya’nın tam ortasına siyah bir imza atmıştır.İşte tam bu noktada Ergene Nehri, kaynağında pırıl pırıl akan sularını ana kollara ilerledikçe kirleterek, grileştirerek sonunda simsiyah bir sıvıya dönüştürerek akan bir nehir haline dönüşmüştür.Aslında 4. sınıf sıvı olarak tarif edilen, ciddi tehlikeler barındıran bir ATIK KANALIDIR.Bu atık kanalı var olduğundan beri içinden geçtiği topraklara hayat vermiştir ama artık öyle değildir.
Nehir suyu zehire dönüşünce su ihtiyacı yeraltı sularıyla karşılanmaya çalışılıyor ama orada da sona geldik.Doğa, bize “dur” dediğinin işaretlerini vermeye çoktan başladı ama bizler bu yolda duracak gibi görünmüyoruz, hızla büyüyoruz.Trakya, en büyük olma macerasını yaşarken atıklar meselesini ne yazık ki göz ardı etmektedir.
Ergene nehir yatağını işgal eden bu siyah sıvı artık dünya çapında bir sorun olmuştur.13 yıl önce “Şafak Harekatı” ile başlatılan ve çözüm projesi olarak sunulan Derin Deniz Deşarjı projesine rağmen Ergene hala kapkara akmaya devam ediyor.
Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 56. maddesinde “Herkes, sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek Devletin ve vatandaşların ödevidir.” denmesine rağmen Trakya’nın üzerine atılmış bu siyah imza yerinde duruyor.
Bölgemizin üzerine yapışmış bu kara lekeden bir an önce kurtulmamız için kamuoyu oluşturmaya, sesimizin duyurulmasına destek olmaya davet ediyoruz.
“ERGENE HAYATA DÖNSÜN” diyoruz.
T.K.K. Platformu olarak Ergene’de ve ülkemizin her bölgesinde çevre katliamlarına karşı işlenen suçların takipçisi olacağız” Dedi.
HABER : Murat ÜRTEKİN

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.