DORUK UN CAPİTAL 500 LİSTESİNDE 361. SIRAYA YÜKSELDİ
Türkiye’nin en büyük buğday unu üreticilerinden ve ihracatçılarından Doruk Un, Capital Dergisi’nin hazırladığı Capital 500 listesinde 361. sıraya yerleşti. Doruk Un, geçtiğimiz yıl 371 olan sıralamasını 361’e çıkararak listedeki yükselişini sürdürüyor.
Tekirdağ’da 20 bin m2 ileri teknoloji ile donatılan üretim fabrikasında yıllık 438 bin ton üretim kapasitesi olan, üretiminin %65-70’lik kısmını ihracat pazarlarında değerlendiren ve 41 ülkeye ihracat gerçekleştiren Doruk Un, Türkiye’nin en köklü ekonomi yayınlarından Capital Dergisi’nin her yıl Türkiye’nin en büyük 500 özel şirketini açıkladığı ve bu yıl 27.’si düzenlenen listeye 361. sıradan giriş yaptı. Listeye toplam 8.334.243.514 TL ciro ve 64.509.634 $ ihracat cirosu ile giren Doruk Un, 2022 yılına göre listede 10 sıra yükseliş gösterdi. “Türkiye’nin en büyük 2. un şirketi olduğumuzu Capital 500 listesi ile bir kez daha kanıtladık” diyen Doruk Un Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Gürsel Erbap, “Bu yıl Doruk Un için yatırım yılıydı, üretime ve perakende alanında tüketiciyle buluşturduğumuz Panpan markamıza yaptığımız yatırımlarla Doruk Un büyüme grafiği çizmeye devam ediyor. Türkiye’nin öncü ekonomi yayını Capital’in titizlikle hazırladığı Capital 500 listesinde edindiğimiz yer, çalışmalarımızın ve yaptığımız yatırımların karşılıksız olmadığını bir kez daha gösterdi. İnsanlık için temel gıda olan unu her türlü zorlu koşula rağmen üretmeye, ihtiyaca uygun, yüksek nitelikli ve lezzetli un seçenekleriyle sektörde öncü olmaya ve tarımı desteklemeye devam edeceğiz.” dedi.
Yıllık 350 bin ton un üretimi ile Türkiye’nin en büyük un ihracatçılarından…
Bu yıl toplamda 8,5 milyon TL Ar-ge yatırımıyla perakende markası PanPan ile sağlıklı un portföyünü tüketiciyle buluşturan Doruk Un, 2024’ün ilk 6 ayında ihracat pazarlarında %11, iç piyasada da %44 tonaj büyümesi gerçekleştirdi. Şirket perakende ve horeca pazarında bu yılın sonunda en az %100 büyümeye odaklandı. Yıllık 438 bin ton buğday kırma kapasitesi ile Türkiye’nin en büyük un ihracatçılarından Doruk Un, kapasitesinin %65-70’lik kısmını ihracat pazarlarında değerlendiriyor ve 41 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Doruk Un, evsel kullanımdan fırınlara, restoranlardan otellere kadar geniş bir skalada ihtiyaca ve kullanım amacına özel ürünler geliştiriyor. Kendi tohumunu geliştiren tek un üreticisi unvanını da elinde bulunduran Doruk Un, pazara giriş yaptığı perakende markası Panpan ile 2024’te iç pazarda %50’nin üstünde tonaj artışı hedefinde… Tohumculuk yatırımlarıyla da sektörde güçlü bir büyüme hedefleyen şirket, yaklaşık 3 yıldır devam eden Ar-ge çalışmaları sonunda 2024 ekim dönemine 5 çeşit sertifikalı tohumu üreticiler ile buluşturacak. Haber Merkezi