“Belediyeciliği Çok İyi Biliyorum”

“Belediyeciliği Çok İyi Biliyorum”

CHP Süleymanpaşa Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Sabri Yüce, Trakya’da Spor Manşet Ekstranın konuğu oldu. Yüce, konuşmasında “Belediyeciliği Çok İyi Biliyorum” dedi
CHP Süleymanpaşa Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Sabri Yüce, Trakya’da Spor Manşet Ekstra programı Canlı Yayınında Moderatör Özay Ceylan’ın konuğu oldu.
Başkan Aday Adayı Yüce, Belediye Başkanı seçilmesi durumunda yapacakları faaliyetlerden, Belediyenin Bütçesine, sanattan spora kadar bir çok alanda Moderatör Özay Ceylan’ın sorularını yanıtladı.
Konuşmasına kendisini tanıtarak başlayan CHP Süleymanpaşa Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Sabri Yüce, belediyelerde gerek Belediye Meclis Üyesi, gerekse danışman olarak görev aldığına vurgu yaparak, şunları kaydetti; 15 Eylül tarihinde ilk aday adaylığımı ben açıklamıştı. 15 Eylül’den bu yana yaklaşık 3 ay bir süre oldu. 3 aydır tüm halkımızla beraber çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ulaşabildiğim her yere ulaşmaya çalışıyorum. 2 dönem Belediye Meclis Üyeliği yaptım. Hem plan Bütçe komisyonunda hem de denetim komisyonunun başkanlık yaptım. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat döneminde dışarıdan destek verdim. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak döneminde ise Büyükşehirin şirketleri konusunda da danışmanlığını yaptım. Yaklaşık 22 yıllık süreçte Belediyelerle iç içe çalışıyorum. Belediyelerin tüm faaliyetlerini, yönetim şekillerini, aldığı kararları ve karar mekanizmalarını çok iyi şekilde gözlemledik. Bu gözlemlerimize dayanarak bu dönem aday adayı oldum.
“Depreme hazırlık yapmamız gerekiyor”
Süleymanpaşa hak ettiği yerde değil. Tekirdağ en zengin iller arasında 3. Sırada. Vergi vermede Tekirdağ 8. Sırada. Ama Süleymanpaşa’ya baktığımızda ne Milli gelir yönünden nede vergi vermede gerideyiz. Ekonomik kalkınmaya ihtiyacımız var. Ekonomik kalkınma ve deprem riskinin ortadan kaldırılması bir birine bağlı. Depremle ilgili belediyelerin önünde 2 yöntem var. Kentsel dönüşümü kullanarak insanları güvenil bir alanda yaşatmak zorundayız. Depremden sonra da enkaza hazırlık yapmamız gerekiyor. Bizim Büyükşehir ve Süleymanpaşa belediyelerimizde bu enkaza dönük çalışmaları planlamamız lazım. Öncelikle riskli yapıların çok iyi tespit edilmesi gerekiyor. Yapılacak bilimsel çalışmadan sonra planlama yapmamız lazım.
“Tüm Dünya’da su sorunu var.”
Küresel iklim değişikliğinden dolayı tüm Dünya’da su sorunu var. Bu sorun Süleymanpaşa ilçemizde de mevcut. Bu yaz özelikle ayçiçeği hasadında yağış olmamasından dolayı, ayçiçeklerini tarlada bırakan biçmeyen çiftçilerimiz var. Sulama ile ilgili bizim vizyon projelerine ihtiyacımız var. Sadece biz yağmur yağmasını bekleyerek tarım politikası yada suyu kullanma politikası oluşturamayız. Bizim suya erişme konusunda bilimin bize sunduğu bütün alternatif metotları değerlendirmemiz gerekiyor. Eğer biz geleceği planlıyorsak burada deniz suyundan kullanma suyuna çevirmeyi düşünmemiz lazım. Bunun örneği Avşa adasında var.
“Bu kısır döngüyü kırmamız lazım”
Bizim ilk önde kent kimliğini çıkarmamız lazım. Süleymanpaşa’da kent kimliğini öne çıkartamadığımız için planlamaları düzgün yapamadık. Biz Süleymanpaşa’ın tarifini yapamıyoruz. Üniversitemiz, Sahilimiz ve verimli topraklarımız var ama hiç birinde öne çıkamıyoruz. Bu kısır döngüyü kırmamız lazım. Bunu kırmamız için halkımızla beraber öncelikleri belirlememiz gerekiyor. Turizm Dünya’nın en önemli kaynaklarından bir tanesi. Yunanistan ve Bulgaristan’dan alış veriş için gelen turistler var. Edirne ve Kırklareli’nin yaptığının yarısın yapıyor olsak bu kentin ekonomisine büyük katkı sunarız. Eğer insanları bir yere getirmeyi planlıyorsanız bir iddianızın olması lazım. Eğer kenti bir cazibe merkezi haline getirememişseniz insanlar neden gelmesin. İnsanların gelmesi için bir sebep yaratmanız lazım. Öğrenci kenti olan Eskişehir bir turizm kenti oldu. Eski şehir için bir planlama yapıldı. Bir anda Kapadokya gibi turist çeken bir il oldu. Bizim dışardan turist getirmemiz için yatak kapasitemiz yeterli değil. Kötü ve çarpık bir kentleşmemiz var. Paranız olsa gidilecek restoran ve kafeterya sayısı çok az. Kent için bunları planlamamız lazım. Yapılacak modern bir festival ve fuar alanı yılın 365 günün bir etkinlik yaratma imkanı sağlayacaktır. Eğer bunu başardığımız an konaklama tesislerinin sayısı artacaktır. Bununla birlikte diğer turizm yatırımları gelecektir. Tarımsal üretimle ilgili ayı çerçevede planlarımızı oluşturduk. Biraz ondan yapalım, biraz bundan yapalım dediğimiz noktada hiçbir yere gidemiyoruz. Sıralama ve planlamamız olacak. Planlamayı beceremediğimiz için bunları yaşıyoruz. Tersine göçü bir an önce başarmamız lazım.

“Belediyeyi halk ile birlikte yöneteceğim”
Kent kimliğinden başlayarak kararları halk ile birlikte alacağız. Bir mahalleye kapalı Pazar yapmak istiyorsanız, o mahallede bunun araştırmasını yapmanız lazım. Halktan buna ilişkin olumlu yada olumsuz görüşleri almanız gerekiyor. Bunları dikkate almadan yapacağınız projeler bir zaman sonra başarısızlığa uğruyor. Çiflikönünde Taziye evi yapıldı. Senede 1-2 kez kullanıldığını öğrendik. Orada daha verimli bir kaynak kullanılabilirdi. Halkın beklenti ve taleplerini Belediyenin ölçüyor olması gerekiyor. Halkın Belediye gidip dokunması yerine belediyenin yerinde gidip halka dokunması lazım. Bana ulaşmaya çalışmasınlar, ben zaten onlara ulaşacağım. Yazdıracağım güzel bir uygulama ile kentteki tüm paydaşları yönetime ortak edebilirsiniz. Belediye Başkanı ve Yardımcıları vardır. Beraber karar alıp uygularlar. Eğer alınan bu karar halkın beklentisini karşılamıyorsa proje başarısız olur.
“Sporun desteklenmemesi düşünülemez”
Kulüplerimizi profesyonel hale getirmemiz gerekiyor. Büyük takımların bütçeleri bir çok Büyükşehir’in bütçesinden daha fazla. Belediyelerce Amatör Spor Kulüplerinin desteklenmesi konusunda hiçbir engel yok. Amatör Sporu destekliyor olmanız, genç nesilleri kötü alışkanlıklardan uzak tutuyorsunuz demektir. Spora destek vererek sağlıklı nesiller yetiştirebiliriz. Spor yapanların eğitim hayatı da daha başarılı olacaktır. Topluma daha faydalı insanla olacaktır. Belediyenin bütçesinden Fen işlerine ayırdığınız para ne kadar önemliyse spora, eğitime ve sanata ayırdığınız para o kadar çok önemlidir. Sporun desteklenmemesi düşünülemez. Spor şehrin ekonomisine katkı sağlıyor. Bizim dönemizde spora ayrılacak bütçe en yüksek rakamlarda olacak”
“Tekirdağspor için canı gönülden çalışırım”
Bir iş adamının sermayesini riske atacak işler yaptığın düşünemezsiniz. Ciddi araştırmalar ve fizibilite çalışmaları yapar. Bunu başara Kırklarelispor var. Yıllardır başarılı olarak bunu yapıyor. Yönetimsel olarak demek ki Tekirdağspor’da bazı şeyleri eksik yapmışız. O yüzden bir ileri gitmişiz, bir geri gelmişiz. Bir takım kurumsallıkları oturtamamışız. Bunun sağlanması için belediye ile birlikte etkin bir yönetim sistemini kurmamız lazım. Tekirdağspor A.Ş.’de olsa, dernek gibi tüm üyeleri attırıp Tekirdağspor’luluğu aşılamak lazım. Spor izlediğin zaman güzel. Tekirdağspor’da bunları başarırsak üst liglere çıkmayı başarırsa kentimizi çok ciddi bir tanıtım hem de inanılmaz bir gelir kaynağı yaratacaktır. Bunun olmasını canı gönülden istiyoruz. Tekirdağspor için canı gönülden çalışırım. Profesyonel sporlar bilinçsizce yapılınca çok ciddi kaynak israfına yol açıyor. Bunun önüne geçen mekanizmaları koyduğunuz zaman başarılı olabiliriz. Eski başkanlardan Fenerbahçe, Galatasaray gibi bir divan kurulu oluşturup o tecrübeli yöneticilerin de fikirlerini almak lazım

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.