DEVA’dan Trakya çıkarması

DEVA’dan Trakya çıkarması

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) kurmaylarından oluşan 60 kişilik ekip, Trakya çıkarması yaptı. Partililer, gruplar halinde sokağa indi, halkı dinledi, broşür dağıttı.

DEVA Partisi Tekirdağ İl Başkanı Hasan Berk Çebi’nin organizasyonuyla hazırlanan ve 2 gün sürecek olan saha çalışması programı, DEVA Partisi Tekirdağ İl Başkanlığı’nda düzenlenen kahvaltı ve basın toplantısıyla başladı.
Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği toplantıya, DEVA Partisi Genel Sekreteri Medeni Yılmaz, Genel Başkan Yardımcısı Sanayi, Girişimcilik ve Dijital Dönüşüm Politikaları Başkanı Burak Dalgın, Kurucular Kurulu ve GMYK üyeleri İlker Çelik, İkram Dinçer, Kerem Altun, Rojhat Ölmez katıldı.
İl Başkanı Çebi, basın mensuplarına, gösterdikleri yoğun ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ederek, Genel Merkez’den gelen misafirleri tanıttı.
İlin sorunlarının gündeme getirilmesi ve çözüm önerilerinin kamuoyuna duyurulmasında emeği geçen basın mensuplarıyla omuz omuza vererek, ildeki bütün sorunları çözmeye yönelik girişimleri bulunduğunu belirten Çebi, partilerinin iktidara gelmesi halinde hazırladıkları eylem pilanını uygulayarak il genelinde çözüm bekleyen bütün sorunlara deva olacaklarını ifade etti.
Hasan Berk Çebi, DEVA Partisi’nin kuruluşundan beri her geçen gün halkın kendilerine olan teveccühünün arttığına dikkati çekerek, “Halkımız, bulunduğu durumdan kendisini kurtarıcı olarak partimizi ve Genel Başkanımız Ali Babacan’ı görmektedir. Partimizin iktidarının ilk 90 gün ve ilk 360 gününde uygulamaya koyacağı eğitim, sağlık ve adalet gibi önemli alanlarda hazırladığımız 12 eylem planımız hakkında vatandaşı bilgilendireceğiz. Bütün çabamız, ülkemizi bir an önce ekonomik krizden kurtarıp, çocuklarımıza iyi bir gelecek sunmaktır. Halkımızın bize olan inancı ve güveni, kaybedecek bir dakikamız dahi olmadığını, daha çok çalışmamız, gayret etmemizi gerektiriyor. Biz de sahaya inerek, yaptığımız çalışmalarımız hakkında doğrudan halkımızı bilgilendireceğiz” diye konuştu.
İYİ YÖNETİLMİYORUZ
Genel Sekreter Medeni Yılmaz, gündemdeki olaylardan bazı örnekler vererek “Türkiye’nin düştüğü bu durumu hak etmediğini” belirtti.
Yılmaz, “Avrupa’nın en fazla genç nüfusuna sahip olmamıza rağmen, Avrupa’da en fazla yüzölçüme sahip olmamıza rağmen başka ülkelerden tahıl beklemek utanç vericidir. İnsan kaynağımızı, öz kaynaklarımızı, iyi değerlendiremiyoruz. Üretimi imkansız hale getirenler, ülkemizi, savaştaki ülkelerin buğdayına muhtaç hale getirildi” diye konuştu.
“Hükümetin başarılı olduğu bir alan söyleyebilir misiniz?” diye basın mensuplarına soran Medeni Yılmaz, eğitim, sağlık ve adalet başta olmak üzere her alanda sorunlar olduğunu, bu sorunların temelinde ise kötü yönetim olduğunu ifade etti.

“ALTILI MASA ÇOK KIYMETLİ”
Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın, basın mensuplarının Altılı Masa’ya ilişkin sorularını yanıtladı. Dalgın, 6 parti liderinin bir araya gelerek oluşturdukları Altılı Masa’nın “çok kıymetli” olduğunu vurgulayarak, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem ve Seçim Güvenliği konusunda gerçekleştirilen işbirliğinin olumlu sonuçlarını dile getirdi.
Altılı Masa’nın söz konusu partiler arasında bir işbirliği olduğunu, seçim ittifakı ve ortak adaylık konusunun henüz gündeme gelmediğine dikkati çeken Dalgın, “Genel Başkanımızın da ifade ettiği gibi Altılı Masa’nın uzlaşarak, tam bir mutabakat içerisinde Cumhurbaşkanı adayı göstermesinden yanayız. Herhangi bir uzlaşı söz konusu olmaması halinde Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan, partimizin Cumhurbaşkanı adayı olacak.” diye konuştu.

“SUT FİYAT LİSTESİ GÜNCELLENMELİ”
Kurucular Kurulu ve GMYK Üyesi İlker Çelik, basın mensuplarının yönelttiği SUT fiyat listesi güncellemesine ilişkin bir soruyu cevaplandırdı.
Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) fiyatlarının 2022’De ortalama yüzde 7 artırımıyla güncellendiğini kaydeden Çelik, yaşanan ekonomik kriz, yüksek enflasyon, kur artışı ve yükselen maliyetlere rağmen şimdiye kadar fiyat artırımı yapılmadığını ve gerçek piyasa rakamlarından kopuk bir fiyat politikası izlendiğini bildirdi.
Hasta bezi için devlet tarafından ihtiyaç sahiplerine karşılanan bedelin, sadece hastaların bir haftalık ihtiyacını giderebildiğini örnek olarak veren Çelik, “Sosyal bir devletin karşılamak zorunda olduğu hasta ve engellilerin zaruri ilaç ve malzemeleri, karşılanamaz hale geldi. Bütün engelli ve hastalar mağdur ediliyor. Şeker ölçüm kiti dahi veremeyen bir devlet haline getirildik” diye konuştu.
İlker Çelik, yapılan ısrafların sadece onda birinin önlenmesi halinde tüm hasta ve engellilerin bütün ihtiyaçlarının karşılanabileceğine dikkati çekti.
Çelik, “Ukrayna ve Suriye savaş halindeyken tarım ürünleri ihraç ediyor ve maalesef biz tarım ürünlerini ithal eder hale geldik.” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.