Bir Başarı Hikayesi

Bir Başarı Hikayesi

Tekirdağ Genç Yönetici İş Adamları Derneği Bahadır Yazıcı ile Sanko Holdink Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Konukoğlu Tekirdağ’da geldi.
DES Otelde ‘Bir başarı Hikayesi 2’ adı ile düzenlenen sohbette Sanko Holdink Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Konukoğlu başarı hikayesi ile genç iş adamlarını adete büyüledi.
Tecrübelerini Genç iş adamları ile paylaşan Konukoğlu, başarının bir tesadüf olmadığı olmadığını söyledi.
Başarılı olmak için çok çalışmak gerektiğine de vurgu yapan Konukoğlu; “Buraya gelmem hiç kolay olmadı. Hiçbir şey kendi başına olmuyor. Mutlaka bir emek ve uğraş istiyor. Başarı için bir emek harcamak ve savaşmak gerekiyor. Bütün bunları yaptığınızda başarı arkasından geliyor” dedi.
“Devamlı Sorumluluk alın”
Okul ve iş hayatından da örnekler veren Konukoğlu, başarılı olmak için sorumluluk almak gerektiğin vurgu yapan Konukoğlu, şunları kaydetti;” İlkokul yıllarında çalışmaya başladım. Biz çalışma hevesiyle büyüdük. İlk ticarete ekşi satarak başladım. İngiltere’de Tekstil mühendisliği üzerine okudum. İngiltere’de bir öğrenci nasıl yaşaması gerekiyorsa bende öyle yaşadım. Bir öğrenci Üniversite okurken bitirmenin çok önemli olduğu farkına varmıyor. Ama Üniversite bitirmek çok önemli. Babamın fabrikasında mühendis olmak istedim. Ancak ailem benim dil bildiğimden dolayı ihracata yönelmemi istedi. İhracın yanında abimden yeni işler istedim. Daha sonra ben işleri takip ederek şirketin işlerini paylaşmaya başladım. O günden sonra bana şirkette hiç kimse ne yapacağımı söylemedi. Her defasında göreve ben talip oldum. Bu başkanlığa kadar böyle devam etti. Başkan olmam sadece benim arzun talebim değildi. 1988 yılında Gaziantep’te dokuma sektöründe yeteri kadar büyüdükten sonra Yurt Dışı pazarına daha yakın olmak için Bursa İnegöl’de yatırım yapaya karara verdik. 30 yıldır burada işlerimizi devam ediyoruz. Çok fazla kalabalığa girdiğiniz zaman sizi taklit eden çok insan oluyor. Gözden ne kadar ıraksanız o kadar rahatsınız. 1 ay içinde Bursa İnegöl’de makinaları kurarak çalışmaya başladık. SANKO ilk olarak makinaları kurar daha sonra binayı yapar.”
“BİZDE SUÇLUYUZ”
Çocukların yetişmesinde ailenin önemine vurgu yapan SANKO Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü;” İnsanın eğitim alt yapısını kuvvetlendirmesi lazım. Çocuklar bizin geleceğimiz. Onlar bizim umudumuz. Onları bizim iyi yetiştirmemiz lazım. Yeni nesillerden hepimiz şikayet ediyoruz. Bir antrenör diyor ki; ‘Bir futbolcu ayağındaki topu rakibe kaptırıyorsa bunda takım arkadaşlarının katkısı vardır.’ Onların yapmış olduğu hatalarda bizimde payımız var. Onları biz yetiştiriyoruz. Sokakta şikayet ettiğimiz kişilerden şikayet ediyoruz ancak onları da biz yetiştirdik. Biz bir şeyleri eksik yaptık. Biz evlatlarımızın yaşan standartlarını ne kadar arttırsak onlarda o kadar gevşiyorlar. Yeni gençlik kısa zamanda daha çok kazanmak istiyor. Onların eksikleri varsa bu eksiklerin bir kısmı biz ebe beyinlerden kaynaklanıyor.”

“Fark Yaratın”
Başarılı olmanın sırının farklı olmaktan geçtiğini de ifade eden Konukoğlu;” Ne yaparsanız yapın diğer insanlara göre fark yaratın. Farklı olmak için daha çok çalışın. Büyüdükçe gönlünüzü genişletip, engin tutacağız. Ne kadar kendimizi geliştirip yukarı doğru tırmanırsak gönlünüzü o kadar aşağıda tutun” dedi.

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Konukoğlu Kimdir

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.