73 PROJE KABUL EDİLDİ

73 PROJE KABUL EDİLDİ

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından ilan edilen proje teklif çağrısı, KAYS (Kalkınma Ajanları Yönetim Sistemi) üzerinden sona erdi.
“1 AYDA 73 BAŞVURU”
Trakya Bölgesini kalkındırmak için 2009 yılında kurulan ve kurulduğu günden bugüne projeleri ile Bölgeye büyük katma değer katan Trakya Kalınma Ajansı 07 Mart 2019 tarihinde proje teklif çağrısı yaptı. Kalınma Ajansının bu çağrısına yaklaşık 30 iş gününde 73 başvuru yapıldı. Projeler bağımsız değerlendiriciler ve değerlendirme komitesi tarafından değerlendirilecek.
“15 MİLYON TL DESTEK”
Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekteri Mahmut Şahin, amaçlarının Bölgenin yaşam kalitesini ve refah seviyesini yükseltmek olduğunu ifade ederek; Turizmin Geliştirilmesi ve Çeşitlendirilmesi Mali Desteklenmesine 6 milyon TL, İmalat Sanayinde Mesleki Eğitimin Geliştirilmesine 5 milyon TL ve Süt Ürünleri Sektörünün Geliştirilmesine ise 4 milyon TL’lik hibe desteği vereceğiz” dedi.
Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekteri Mahmut Şahin, Kalkınma Ajanları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden gelen başvurular ile ilgili açıklama yaptı.
Şahin açıklamasında KAYS üzerinden 73 başvurunun yapıldığını, matbu olarak ise ajansa 72 proje teslim edildiğini belirtti.
Bölgeye katkı sağlamak amacıyla mücadele ettiklerini ifade eden Genel Sekreter Şahin şunları kaydetti; ’’Amacımız Bölgenin yaşam kalitesini ve refah seviyesini yükseltmek. Bu hedef doğrultusunda her yıl olduğu gibi bu yıl da Mali Destek Programlarına çıktık. Turizmin Geliştirilmesi ve Çeşitlendirilmesi Mali Destek Programı başlıkları altında bölgemize 6 milyon TL, İmalat Sanayinde Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında 5 milyon TL ve Süt Ürünleri Sektörünün Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında 4 milyon TL’lik hibe desteği vereceğiz. Bu yıl ilan ettiğimiz Turizmin Geliştirilmesi ve Çeşitlendirilmesi Mali Destek Programın temel amacı Trakya’nın turizmden elde ettiği geliri arttırmak olurken bu amaca ulaşmak için üç öncelik belirlendi. Bunlardan birincisi bölgede turizm potansiyeli taşıyan yapı ve alanların üst yapılarının/alt yapılarının güçlendirilmesi, ikincisi bölge içinde destinasyonların çeşitlendirilmesi ve yönetilmesi, üçüncüsü ise mevcut ve alternatif turizm faaliyetlerinin/ürünlerinin geliştirilmesi oldu. Toplam bütçesi 6 milyon TL olan programa toplam 36 başvuru geldi. 5 milyon TL bütçeye sahip İmalat Sanayinde Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı ile mesleki eğitim ve mesleki eğitim altyapısına destek veriyoruz. Bu programa ise 33 başvuru ulaştı. Bu yıl çağrısına çıktığımız ve 4 milyon bütçeli Süt Ürünleri Sektörünün Geliştirilmesi Mali Destek Programında yer alan iki öncelik ile süt ve süt ürünleri sektöründe faaliyet gösteren kooperatiflerin, birliklerin ve derneklerin kurumsal üretim ve pazarlama kapasitelerinin geliştirilmesi, bölgeye has geleneksel süt ve süt ürünlerinde markalaşmanın sağlanması ve pazarlama, satış, dağıtım süreçlerinin tasarlanması amaçlanıyor. Bu programa da toplam 3 başvuru yapıldı. Projeler ön inceleme sonrasında bağımsız değerlendiriciler ve değerlendirme komitesi tarafından değerlendirilecek. Temmuz ayı sonunda da yönetim kurulu onayı ile birlikte nihai sonuçları açıklamayı planlıyoruz. Mali destek programlarımıza başvuru yapan paydaşlarımıza teşekkür ediyor, bölgemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.