ÇORLU’DAN ”VAHŞETE SON VERİN” ÇAĞRISI YAPILDI

ÇORLU’DAN  ”VAHŞETE SON VERİN” ÇAĞRISI YAPILDI

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde, son günlerde yaşanan kadın ve çocuk ölümlerine dikkat çekmek için bir gösteri yürüyüşü ve bu vahşetin son bulması için çağrı konuşması yapıldı.
Birçok siyasi parti temsilcisi ve sivil toplum kuruluşunun ortaklaşa katıldığı bu “vahşete son çağrısı” yürüyüşüne, organizasyonu gerçekleştiren Yeniden Refah partisi Kadın Kolları Başkanı Fadime Ören,Ak Parti Çorlu Belediye Başkan adayı Hakan Sunal,Cansuyu Derneği Başkanı Murat Vakitçi ile birçok farklı görüşten siyaset ve sivil toplum kuruluşu başkanı da katılımlarıyla destek verdi.
Son günlerde Malkara’da Sıla bebek,Çorlu’da hastanede bebek ölümleri,Süleymanpaşa’da kadın cinayetleri ve,Türkiye’de sayısız kadın ve çocuğun katledilmesine son verilmesi için Mecliste yer alan tüm partilerin anayasada değişiklik yapılması için birlik içinde hareket etmesi için çağrıda bulunan iş insanı ve siyasetçi Fadime Ören, “Bugün, yüreğimizi derinden sarsan bir trajedi karşısında bir araya geldik. Henüz dünyaya yeni gözlerini açmış, masum yenidoğan bebeklerimizin hayatlarına kasteden acımasız bir vahşeti konuşmak zorundayız. Bu bebekler, hayatlarının en masum ve savunmasız döneminde, en güvenli yerlerden biri olması gereken hastanede, hunharca katledildiler.
Yenidoğan bebeklerimiz, daha ilk nefeslerini tam anlamıyla almadan, acımasız eller tarafından hayattan koparıldı. Bu vahşetin tarifi yoktur, kelimeler bu acıyı ifade etmekte yetersiz kalır. Her bir bebek, bir ailenin umudu, bir milletin geleceğiydi. Ancak zalimlik, o umutları söndürdü, o gelecekleri çaldı./Bu saldırılar sadece birer can kaybı değil, toplum olarak vicdanımıza ve insanlık değerlerimize yapılmış en büyük saldırılardan biridir. Hastaneler, en korunmasız ve savunmasız varlıkların sığındığı yerlerdir; bu güvenin bozulması, hepimizin güvenliğini tehdit eder. Hep birlikte, adaletin sağlanması ve bir daha asla böyle bir vahşetin yaşanmaması için sesimizi yükseltmeliyiz. Buradan yetkililere de sesleniyorum; Bu katliamın sorumluları derhal yargı önüne çıkarılmalı, adalet en hızlı şekilde tecelli etmelidir. Bugün sadece yas tutmuyoruz, aynı zamanda bu vahşete karşı duruyoruz. Masumların kanı yerde kalmasın diye hep birlikte mücadele edeceğiz.
Bebeklerimizin ruhları şad olsun. Allah, onları cennetinde huzura kavuştursun. Bizler de onların anısına, daha adil ve merhametli bir dünya için mücadelemizi sürdüreceğiz”derken,evladını,torununu kaybeden annelerin gözyaşları,orada bulunanları da derinden etkiledi.
HABER : Murat ÜRTEKİN

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.