Tekirdağspor 0 – 1 Çatalcaspor

Tekirdağspor 0 – 1 Çatalcaspor

2024 – 2025 Bölgesel Amatör Futbol Ligi’nin başlamasına günler kala Tekirdağspor ikinci hazırlık maçı sınavını da verdi.

Tekirdağspor teknik direktörü Uğur Aytaç maç sonu oyunun genelinden memnun kaldığını belirtti

Geçen sezon 3. Lig’de oynayan bu sezon ise BAL liginde oynayacak olan İstanbul kulüplerinden Çatalcapor’u konu eden Tekirdağspor maçında tek gol Çatalcasporlu Eren Makul’den geldi.

 

Çatalcaspor A takımı

 

Tekirdağspor A takımı ve teknik heyet

 

 

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

Karadeniz 1 No’lu Saha’da başlayan müsabakanın ilk 15 dakikası Çatalcaspor’un oyunun Tekirdağspor’a göre biraz daha üstün göründü. İki takım da oyunu daha çok orta saha, 2. bölgede tutup topa hakim olmaya çalışıyor.

Tekirdağspor’run atakları ise daha çok sol kanattan ve sağ kanattan denemelerden oluştu fakat Çatalspor’un defansı rakibi bu dakikalara kadar ceza sahasına girmeden sovuşturdu

Dakika 24 GOL!  Çatalcaspor’un atağında Eren Makul rakip ceza sahası yayının 10 metrekare kadar gerisinden topla buluştuğu bir anda yaptığı uzaktan aşırtma vuruşunda meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.

Tekirdağspor 0 – 1 Çatalcaspor

Dakika 33 Çatalcaspor etkili geldi. Çatalcaspor’un sağ kanattan Eren Makul’un kullandığı korner atışını arka kale direğinde Ömer Faruk karşıladı. Ömer’in kale sahası içinde dar açıdan sağ ayakla sert vuruşunda top direkten döndü, defans topu uzaklaştırdı.

Dakika 37 Tekirdağspor etkili geldi. Tekirdağspor’un sağ kanattan başlayan atağında Mervan topu ceza sahasının sağ çaprazı hizasından kenardan ortaladı. Penaltı noktasında bekleyen Birol Öztürk topu kafayla karşıladı fakat top yandan az farkla auta çıktı.

Maçın ilk yarısı sona erdi . Tekirdağspor 0 -1 Çatalcaspor 1

Dakika 56 Çatalcaspor’un sağ kanattan başladığı atağında Gökhan Güler sağ kanattan kaleye sert bir şut çekti top üst direkten auta çıktı.

Maçın ilerleyen dakikalarında tecrübeli ekip Çatalcaspor baskısını sürdürdü fakat zorlu rakibine karşı maç eksiği olan ve nispeten yeni bir kadrosu bulunan Tekirdağspor’lu futbolcuların gösterdiği “direnç” ilerisi için umut vadetti. Nitekim 70. dakikalardan itibaren teknik direkör Uğur Aytaç’ın da yaptığı oyuncu değişiklikleri sayesinde Tekirdağspor oyunun hakimiyetini daha fazla eline geçiren takım oldu.

Maçın ilerleyen dakikalarında başka gol olmayınca müsabaka Çatalspor’un 1-0 üstünlüğüyle kapandı.

Tekirdağspor 0 -1 Çatalcaspor

Müsabaka sonunda Tekirdağspor teknik direktörü Uğur Aytaç Tekirdağ Manşet’e verdiği röportajda ise şunları dile getirdi.

Tekirdağspor Teknik Direktörü Uğur Aytaç

Sayın, Uğur Aytaç maç hakkındaki görüşlerinizi alabilir miyim?

İkinci hazırlık maçımızdı. Yaklaşık 17 gündür çalışıyoruz. Ben bugün oyuncularımın biraz daha istediklerimizi sahaya yansıtırken gördüm ve özellikle ikinci yarı oyuna kattığım 4 oyuncumun sistemsel yaptığımız değişiklikteki katkısı çok önemliydi. Mesela 4+1+4+1 başladığımız oyun kurgusundan 4+3+3+1’e geçtiğimizde öndeki hücum hattını destekleyen sonradan oyuna giren oyuncularımız skoru 1-1, 2-1 neredeyse 3-1’e kadar getiriyordu. Bu şu demek oluyor. Biraz daha sakin kalabilirsek biraz daha sabredebilirsek durumu 1-0’dan geriden gelebilir daha doğrusu galip gelebilirdik. Ben şu ana kadar bugüne kadar yapılan maçın her şeyden ve bugün özellikle maçıngenelinden özellikle memnun kaldım.Haber ve Fotoğraflar: F.Ozan Beysalan

 

 

 

 

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.