Kahta Belediyesinden işçilere rekor zam. Gözler Tekirdağ Büyükşehir de

Kahta Belediyesinden işçilere rekor zam. Gözler Tekirdağ Büyükşehir de

Kahta Belediyesi ile Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş sendikası ve Bem Bir-Sen arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi kapsamında, belediyede çalışan işçilerin maaşına yüzde 105 ile yüzde 107,5 oranlarında rekor zam yapıldı. Gözler Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine çevrildi.
Kahta Belediyesi kültür merkezi ve sosyal tesisinde gerçekleştirilen törende, Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı ile Hak-İş Konfederasyonu İl Başkanı Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Hasan Kılınç ve Bem Bir-Sen Adıyaman Temsilcisi Mahmut İnan arasında sözleşme imzalandı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin çalışanlarına ne kadar zam yapacağı merakla beklenmeye başlandı.
Sözleşmenin her iki tarafa da hayırlı olmasını dileyen Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı, ”Mesai arkadaşlarımızı enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyiz. Kahta Belediyesi olarak Şirket çalışanlarımıza en düşük Asgari Maaşı yüzde 107,5 zam İle 31 bin 026 TL olarak Belirledik. Bunun yanında temizlik işleri müdürlüğünde çalışan kardeşlerime bin 250 TL ek ödeme İle maaşları 32 bin 276 TL olarak belirledik. Kurumumuzda 4/d İşçi Kadrolu mesai arkadaşlarımıza da yüzde 105 zam ile memur maaşına Denk Gelecek Şekilde 45 bin TL olarak belirledik. Bunun Yanında Mesai Arkadaşlarımıza Ramazan Bayramın da 2 bin TL, Kurban Bayramın da ise 3 bin TL İkramiye Ödemeye yapacağımızı kararlaştırdık. Ayrıca merkezi hükümetin memura verdiği zam İle beraber sosyal denge tazminatını yüzde 120 Zam ile Tavan fiyattan vermeyi kararlaştırdık. Merkezi hükümetin görmezden geldiği enflasyonu biz yok sayarak Türkiye’de en yüksek maaş veren kurumu olacağımıza dair söz vermiştik. Kadrolu ve taşeron işçi statüsündeki emekçilerimizi kapsayan sözleşmemizi imzalamış durumdayız. Başkanlığım sürecinde çalışanlarımızı nasıl koruduysak bu sözleşmemizde de aynı şekilde koruduk. Hiçbir emekçilerimizi enflasyona ezdirmedik. Hepsinin ailesi ile rahat bir geçim sağlanmasını istedik. Tüm mesai arkadaşlarım aldıkları paranın her kuruşunu sonuna kadar hak ediyor. Allah kendilerinden razı olsun. Güle güle harcasınlar.” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.