Akyüz;” Bu şehri hep beraber yöneteceğiz”

Akyüz;” Bu şehri hep beraber yöneteceğiz”

AK Parti Sülemanpaşa Belediye Başkan Aday Adayı Muharrem Akyüz, Belediye Başkanı seçildiği taktirde Süleymanpaşa ilçesini hep birlikte yöneteceklerini söyledi.

AK Parti Sülemanpaşa Belediye Başkan Aday Adayı Muharrem Akyüz Tekirdağ Manşet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Salih Canikli’nin hazırlayıp sunduğu Trakya’da Spor Manşet Ekstra canlı yayın programına konuk oldu.
AK Parti Sülemanpaşa Belediye Başkanı Muharrem Akyüz Canlı yayında alt yapıdan, Sosyal ve Kültürel etkinliklere, spordan sanat, bir çok konuda önemli açıklamalarda bulundu.
Kendisini tanıtarak sözüne başlayan Aday Adayı Akyüz, şunları kaydetti;” Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Mezunuyum. 36 yıldır Tekirdağ’da üst düzey şirketlerde Mali Müşavirlik yapıyorum. 16 Şubeli bir market zincirinin CİO luğunu yapıyorum. Tekirdağspor 2. Ligdeyken futbol oynadım. 2009 Yılında Karadenizliler Derneği Başkanı oldum. O tarihten itibaren de bu görevi yürütüyorum. Karadeniz Mahallesinde çok güzel bir kültür merkezi inşa ettik. 19 yıldır Yayla şenlikleri yapıyoruz. Son şenliğimizde 500 bin kişiyi ağırladık. Tüm kültürlerle birlikte beraber oyunlar oynadık. Bütün kültürümüzü yaşıyoruz. “
“Proje olarak destek veririm”
Seçim çalışmaları kapsamında Süleymanpaşa ilçesi mahalle mahalle gezdiğini de ifade eden Akyüz, sözlerini şöyle sürdürdü; ”İnşallah Süleymanpaşa halkı kedine en iyi hizmet edecek olan kişiyi seçer. İnşallah yeni dönemde Süleymanpaşa’da daha önce yapılmayan farklı şeyler görürüz. Ben 21 yıldır siyasetin içindeyim. Siyaset yapıyorsanız şeklen siyaset yapılmaz. Sosyal medya üzerinden siyaset yapılmaz. Siyasette halk ile bir olunur, Halka temasla olur. Aday odluğum günden bugüne kadar 215 ziyaret yaptım. 78 Mahallenin tamamını gezdim. STK’ların ve basının tamamını gezdim. Şimdi ise esnaf gezilerine başladım. Adaylık açıklana kadar devam edeceğim. Ben partim adına faaliyette bulunuyorum hem de halkımızla buluşuyorum. İnsanlar projelerimden bahsedip neden aday olduğumu anlatıyorum. Sokakta, köyde ve kırsalda yaşayan değişik düşüncüleri olan kişiler çıkıyor. Onlardan çok farklı projeler ve sıkıntılar geliyor. Ben STK’lardan geldiğim için çok sesliliğe inanıyorum. Beraber yönetmeye alışığım. Başarı bu şekilde gelecektir. 8 Aday Adayıyız. Aday olayım veya olmayayım, biz kaldığımız yerden devam edeceğiz. Bu birikimlerimi paylaşacağım. Ben Muhalif bir partinin belediye Başkanı destek istese proje olarak destek veririm.”

“Projelerimizin Hepsi Bu Şehre Marka Değeri Katacak”
59 proje hazırladıklarını da ifade eden Akyüz;” Süleymanpaşa’da tarımdan turizm e kadar her alanda 200’e yakın proje ürettik. İlk 5 yıl için 59 proje çıkarttık. Bu projelerin hepsi bu şehre marka değeri katacak. Projelerimiz Süleymanpaşa’yı cazibe merkezi haline getirecek. Süleymanpaşa, Bulgaristan kapısına ve Türkiye’nin en büyük metropolü İstanbul’a 90 km. Bu şehrin 82 km sahil bandı var. Süleymanpaşa’yı bir cazibe merkezi, marka şehir, Dünya Markası yapmak için her şey var. Yeter ki doğru projeler, doğru bir şekilde planlansın. Biz projelerimizin hepsini yazdık ve bütçelendirdik. Hepsinin kaynağını da araştırdık. Eğer yarın göreve gelirsek, hepsinin bütçe ve kaynakları hazır” şeklinde konuştu.

“Yapı Stoğunun Yüzde 65,2 Si Çürük”
Deprem konusunda önemli açıklamalar yapan Akyüz;” Süleymanpaşa’nın yapı stokunun Yüzde 65,2 si çürük. Ekonomik ömrünü doldurmuş binalar var. Olası 6’nın üzerindeki bir depremde burası felaket haline dönüşür. Ben bununla ilgili kentsel bir dönüşüm hazırladım ve Dünya Bankası başta olmak üzer bir çok kurum ile görüştüm. Bana ‘Buraya Dünya’nın en ünlü inşaat firmaları anında gelir. Çok kısa bir süre sürede Süleymanpaşa’nın deprem riskini ortadan kaldırırız dediler” dedi.

“Tekirdağspor bir markadır ””
Sporu çok önemsediğini da belirten Akyüz, şunları kaydetti;” Tekirdağspor’umuzu profesyonel liglere taşıdığımız anda bu şehrin yaşam kalitesi 10 gömlek büyüyecektir. Spor, bir sanayi yada turizm gibi değil. Onlarda yatırım yapacaksınız, yatırımda, maliyet, imalat, ve geri dönüşüm aşamaları var. Spor öyle bir şey değil. Tekirdağ’a deplasmana gelen 5 bin kişi burada konaklayıp yemek yiyecek. Bu gelen taraftarlar şehrimize ekonomik katkı sağlayacak. Tekirdağspor bir markadır. Bir maçınızı bir kanal yayınlıyorsa tüm Dünya sizi seyrediyor demektir. Bu kadar geri dönüşümü çabuk alacağınız bir alanda maalesef çok atıl durumda.”

“Bu şehri hep beraber yöneteceğiz”
Paylaşımcı bir belediye başkanı olacağını da belirten Akyüz, sözlerini şöyle sürdürdü;” Beni genel merkezimiz tercih ederse, Süleymanpaşa halkı teveccüh gösterirse bu şehri iktidarı, muhalefeti, STK’sıyla basınıyla, bu şehir için söyleyecek sözü olan herkesle birlikte bu şehri yöneteceğiz. Bu şehirde harcadığımız her kuruşu herkes bilecek, bu şehre yapacağımız yatırımı herkes bilecek. Bu para benim param değil, şehrin parası. Bu şehir sadece benim şehrim değil, Milet’in şehri. Katılımcı ve şeffaf bir yönetim sergileyeceğiz. Kent konseyleri bu şehrin meclisi olacak. “

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.